پروژه وقف و تاثیر آن در معماری

پروژه وقف و تاثیر آن در معماری پروژه وقف و تاثیر آن در معماری

دسته : معارف اسلامی

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 27698 KB

تعداد صفحات : 25

بازدیدها : 161

برچسبها : وقف در معماری تحقیق وقف

مبلغ : 6500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پاورپوینت وقف و تاثیر وقف و اوقاف در معماری و شهرسازی

عناوین مطالب

تعریف وقف

اقسام وقف

تاریخچه وقف

اهم وظایف واختیارات اداره اوقاف وامورخیریه

تاریخچه وقف دراسلام

وقف در سایر جوامع

وقف و تاثیر آن در معماری و شهرسازی

مراجع

---------------

در این پروژه دانلودی که حاوی 25 اسلاید می باشد به بررسی وقف و تاثیر آن بر معماری می پردازیم. 10 اسلاید از این پاورپوینت به مساله وقف و از اسلاید 10 به بعد آن به بررسی تاثیر وقف در معماری و شهرسازی اختصاص دارد

بخشهایی از متن

تعریف وقف

وقف عبارت است ازحبس عین مال و قراردادن منفعت آن در راه خیریه

-درماده 55 قانون مدنی:

وقف عبارت است ازصالح و باقی و مصداق روشنی از تعاون، تعاضد و انفاقی است عاری از منت و احسانی است خالی از اذیت و به دور از تحقیر شخصیت دیگران و تصدقی است دائمی و مستمر و بدون ربا، و وامی است بدون اضطراب باز پرداخت و تعدیل ثروتی است با رضا و رغبت که از طریق آن از تکاثر اموال و بروز اختلاف فاحش طبقاتی به نحو معقولی جلوگیری می شود.

تاثیر وقف در معماری و شهرسازی

در این جا سخن از"وقف واوقاف" به میان می آید که چگونه می تواند در ساخت و ساز بناهای مذهبی و میراث های هنری-فرهنگی، نقش پایه ای و ریشه دار داشته باشد یا انگیزه پایداری آنها شود.

در این راستا نخست به ویرانی بسیاری از نمودارهای مذهبی-هنری می نگریم که اگرچه برخی از آنها در ویرانگری های تاریخ درهم کوبیده شده اند و با گذشت روزگار از دیده ها به دور مانده و از یادها رفته اند، ولی برخی دیگر با نزدیکی به زمان ما، باز هم نیمه ویران رها شده اند و در شمار آثار باستانی سازمان میراث فرهنگی درآمده اند ولی به سبب نداشتن پشتوانه مادی، همچنان فراموش و رها مانده اند.باد وباران آنها را در هم می ریزد وآفتاب پیکرشان را می آزارد (برای نمونه مسجد شاه ( 72 تن) درمشهد و مسجد کبود تبریز).

در قرن هفتم موقوفات غازان خان ( شنب غازان) و خواجه رشیدالدین فضل همدانی (ربع رشیدی) به گونه ای گسترده در نمودار فرهنگی و نیکوکاری در تبریز پدید آمد. که از جمله برجسته ترین و فراگیرترین موقوفات آن زمان بشمار می روند ، بویژه که این موقوفات نام شاهان مغولی قرن هفتم را زنده نگه داشتند.

در شنب غازان (از اماکن مشابه ربع رشیدی) که هم زمان با آن احداث شده است . شنب (گنبد) غازان در تبریز به وسیله غازان خان بنا گردید (این بنا مقبره ای است در سه فرسنگی جنوب غربی تبریز) .

در کنار و نزدیک بارگاه امام رضا (ع) مدرسه های بلند آوازه ای چون مدرسه میرزا جعفر ، مدرسه نواب ، مدرسه عباسقلی خان ، پس از گذشت 4 قرن همچنان با پشتوانه وقف برجای مانده اند .

سازندگان و واقفان هر یک از بناهای یادشده برای بر جا ماندن آن بناها موقوفه هایی را در نظر گرفته اند، چنانکه شادروان میرزا جعفر مشهدی در وقفنامه مدرسه اش بتاریخ 1079 هجری آورده :

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید