مقاله نفت خام

مقاله نفت خام مقاله نفت خام

دسته : صنایع نفت و گاز

فرمت فایل : word

حجم فایل : 58 KB

تعداد صفحات : 88

بازدیدها : 454

برچسبها : دانلود مقاله نفت خام

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی نفت خام

مقاله نفت خام

مقدمه

نفت خام مایعی است که از تعدادی هیدروکربن و مقداری ترکییات گوگردی اکسیژن دار، ازته و مقدار کمی ترکیبات معدنی و فلزات تشکیل شده است. ترکیبات مختلف نفت خام بنا به موقعیت محلی میدان نفتی و زمان تشکیل آن و حتی بنا به ژرفای منبع متغیرند.

در یک جزوه نفتی همراه نفت خام همواره مقداری گاز، آب و نمک و شن و ماسه وجود دارد که این مواد بر اساس چگالی روی هم انباشته می گردند. نحوه قرار گرفتن آنها بدین شکل است که در زیر یک لایه غیر قابل نفوذ ابتدا آب و نمک، سپس نفت خان.و بر روی آن گازها قرار دارند.

نفت خام پس از استخراج به واحد بهره برداری انتقال داده شده که در این واحد نفت خام را با عبور از جدا کننده ها و کاهش تدریجی فشار، از گاز همراه با آن عاری می سازند. سپس در واحد نمک زدایی، آب و نمک، شن و ماسه آن را جدا ساخته و در صورت ترش بودن نفت خام آن را در استریپرها با یک گازشیرین تماس داده و H2s را جدا می کند کلیه این اعمال بر ای جلوگیری از خوردگی تجهیزات پالایش می باشد.

طراحی پالایشگاه را بر اساس اجزاء تشکیل دهنده نفت خام مورد استفاده صورت می گیرد. در ضمن با افزایش مدت زمان استخراج از یک حوزه نفتی کیفیت نفت تغییر کرده و به طور معمول مقدار گوگود و آن افزایش می یابد. در نتیجه با تغییر خوراک پالایشگاه نیاز است که شرایط عملیاتی تغییر کند که این تغییرات بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی نفت خام صورت می گیرد.

واحد ارزیابی نفت خام

هدف از انجام کلیه آرمایشات در واحد ارزیابی نفت خام، ارزیابی و تعیین مشخصات نقت خام های ایران و کشورهای همسایه که برای امور صادرات و طراحی پالایشگاهها مورد استفاده قرار می گیرد، است.

از جمله کارهای این واحد، تقطیر نفت خام و بدست آوردن فرآورده های سبک تا سنگین که به ترتیب حلالها و بنزین و نفت سفید و گازوئیل و روغنها می باشند که مشخصات فیزیکی و شیمیایی و ترمودینامیکی آنها مطابق روشهای استاندارد انجام می شود و همچنین حلالهای نفتی مورد نیاز صنایع در این واحد ساخته می شود.

نمونه برداری از نفت خام

1نمونه گیری های مورد نیاز جهت تقطیر مطابق دستور العمل بیان شده در روش استاندارد ASTM D 4057 انجام می گیرد.

2برای نمونه گیری باید از ظروفی بدون درز که هیچگونه نشتی نداشته استفاده گردد. قبل از شرع کار باید نمونه را با چند ساعت ( ترجیحاً تمام شب ) قرار دادن در پخچال تا دمایی بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد خنک نمود.

3اگر نمونه بسیار واکسی یا دیسکوزیته باشد، باید دما را تا 50 درجه سانتیگراد، بالای نقطه ریزش بالا برد و نمونه را به هر وسیله ای جهت خوب مخلوط شدن هم زد.

4حضور آب در ستون تقطیر شکل نا است. زیرا آب پس از تبخیر حج زیادی اشغال می کند که منجر به بالا بردن تعدادی از نفت همراه خود در ستون می شود. این مسأله نه تنها سبب طغیان ستون می شود بلکه ممکن است باعث بیرون ریختن مقداری از نمونه و در نتیجه اتلاف آن و حتی آتش سوزی گردد. از این رو اگر بعد از باز کردن ظرف محتوی نمونه، آبی در آن مشاوره شد باید مراحل آبگیری از نفت خام مطابق روش شرح داده شده در قسمت بعدی انجام شود.

5پس از ریختن نمونه در بالن تقطیر، برای آبگیری آنرا به دستگاهی بنام سرستون، که در شکل صفحه بعد آمده است، وصل می کنیم. با حرارت دادن به بالن تا دمای 120 الی 130،آب موجود در نمونه نفت خام تبخیر شده و در وارد سر ستون می گردد و پس با یک جریان آب خنک کندانس شده و در ظرفی جمع آوری می شود.

برخی از مطالب

مقدمه

چگالی (دانسیته)

واحد ارزیابی نفت خام

چگالی (دانسیته)

روش ASTM

فشار بخار رد

(RVP)

دستگاه اندازه گیری RVP

شرح آزمایش

روش 92 ASTMD

کربن باقیمانده پس از سوختن

کندراتسون روش

رمزباتوم ASTM D524

ASTM D189

روش ASTM D97

تعیین مقدار گوگرد در فرآوردهای نفتی : روش ASTM D 262

تعیین مرکاپتان روشن uop 163

اسیدیته : روش ASTM D 664

ویسکوزیته

اندازه گیری نمک در نفت خام

شرح آزمایش

اندازه گیری آسفالتین

اندازه گیری واکس ( موم

بررسی و تجزیه مواد نفتی از نظر تقطیر

تقطیر ASTM

تقطیر در شرایط اتمسفر و خلاء

اجزاء لازم برای تقطیر در شرایط خلاء

نمونه برداری از نفت خام

روش راه اندازی دستگاه و انجام آزمایش

Blending

تقطیر سنگین ( روغن گیری )

دستگاه تقطیر روغن های نفت خام

کروماتوگرافی گاز

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید