دسته : صنایع نفت و گاز
فرمت فایل : word
حجم فایل : 124 KB
تعداد صفحات : 125
بازدیدها : 428
برچسبها : اسید استیک ایمنی تحقیق
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلپروژه تحقیقاتی حاضر به بررسی ایمنی و حفاظت و بررسی آزمایشگاه استالدهید و استیک اسید در پتروشیمی اراک می پردازد
تاریخچه ایمنی و حفاظت شغلی
بشر از زمانی که خود را شناخته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتا در مسیر زمان تحولاتی را پشت سر گذاشته است. اختراع ابزارهای مختلف و تطور و تکمیل این ابزار یکی از مهمترین عوامل تحول در چگونگی زندگی انسان است. زمانی ابزار سنگی مورد استفاده قرار می گرفت و بعدا با پیرایش آهن و سایر فلزات، ابزار فلزی جایگزین آن شد و تا موقعی که آن ابزار جز با نیروی عضلانی انسان حرکت نمی کرد، ابزار دستی اساسی ترین عنصر تولید بوده است. لیکن با ابداع کشاورزی و دامداری ، آغاز شهر نشینی و گسترش شهرها ، اختراع ماشین آلات و تجلی عصر ماشین ، انقلابی بس عظیم در گسترش فعالیت های انسانی پدیدار شد.
تا اواخر قرن هجدهم میلادی ماشین در امر تولید وارد نشده بود و کارگر مهمترین عامل به شمار می رفت و صنعتگران و صاحبان فنون مختلف با وسایل و ابزار تولید که متعلق به خودشان بود، در خانه ها، دکان ها یا کارگاه های کوچک خود به امر تولید مصنوعات و فروش آنها اشتغال داشته اند. ابزار، ادوات و وسایل تولید بسیار ساده و ابتدایی بود و روش های قدیمی و ساده در امر تولید به کار می رفت و ناچار بازده کارگزان کم بود. بنابراین محصولات تولید شده نمی توانست جوابگوی احتیاجات و نیازهای روز افزون مردم جوامع مختلف باشد.
در نتیجه انقلاب صنعتی و اختراع و تکامل ماشین های تولید جدید، محیط کار از خانه ها و کارگاه های کوچک به کارخانه ها کشانده شده و صنعت چهره جدیدی به خود گرفت. بر تعداد کارگران کارخانه ها نیز روز به روز اضافه شد و کشاورزان روی به صنایع آورند. در شرایط و روش های کار بهبود حاصل شد و شیوه های تولید انبوه به وجود آمد و در عین حال روش های تولید پیچیده شد و کارگران بر اثر کار با ماشین آلات و ابزار صنعتی ونیز مواد شیمیایی روز به روز در معرض خطرهای جدیدی قرار گرفتند. در واقع صنایعکاربر به صنایع سرمایه بر تبدیل شدند. افزایش حوادث در محیط های صنعتی ، دولت های ممالک مختلف را تحت فشار افکار عمومی و افراد دلسوز و مصلحین و خیراندیشان جامعه قرار داد، به نحوی که برای ایمنی و حفاظت فنی تدابیری اتخاذ گردید و اصولاً نهضتی به نام نهضت و جنبش پیشگیری از حوادث و حمایت از نیروی نیروی انسانی ایجاد شد و به سرعت و شدت توسعه یافت. در مورد شرایط ، ساعات و کلاً روابط کار هم تلاش هایی صورت پذیرفت و حقوق کارگران محترم شناخته شد.
استیک اسید با فرمول شیمیایی CH3 COOH ، مایعی آب مانند ، بی رنگ با بوی تیز سرکه است که مزه ای سوزاننده دارد . در قدیم به محلول آبی رقیق استیک اسید سرکه گفته می شد . از سال ها پیش دانشمندان قدیمی مطالعات خود را روی استیک اسید آغاز کردند . تئو فراستوسمطالعه ای در مورد استفاده از سرکه در ساخت رنگدانه سفید سرب و تهیه ترشی جات انجام داد . سپس پلینی ، معمار و نویسنده دائره المعارف کار او را دنبال کرد . لیباویوس واژۀ استیک اسید را معرفی کرد و خواص استیک اسید یخی ( گلاسیال ) و ترشی معمولی را با هم مقایسه کرد . تلاش های وسیعی برای تهیه استیک یخی از تقطیر نوبتی سرکه ، در طی مطالعات قبلی انجام گرفته است گر چه به طور طبیعی این ماده از تقطیر خشک استات مس یا استات های فلزات سنگین ، مشابه با آنچه که در مورد فرآیند تهیه سولفوریک اسید از نمک های فلزی مربوطه وجود دارد ، تهیه می شود . لاوازیه معتقد بود که قادر به تشخیص استیک اسید حاصل از تقطیر خشک نمک ها از استوس اسید ، اسید فرضی سرکه ، می باشد وی اظهار داشت که استوس اسید در اثر اکسیداسیون بیشتر به استیک اسید تبدیل می شود . زمان کوتاهی پس از مرگ لاوازیه ، ماهیت استیک اسید و استوس اسید توسط آوات و همکارانش معرفی گردید .
اثبات نهایی زمانی به دست آمد که کولب استیک اسید را از عناصر سازنده اش در سال 1847 تهیه نمود
فهرست سرفصل مطالب:
فصل اول: ایمنی و ایزو
فصل دوم: پتروشیمی اراک
فصل سوم: بررسی و خواص استیک اسید و روش های تولید و تخلیص آن
فصل چهارم: شرح برولس استالدهید و استیک اسید
فصل پنجم: مشخصات دستگاه های مورد استفاده در آزمایشگاه واحد استیک اسید و طریقه کایبراسیون آنها
فصل ششم: بخش تجربی و آزمایش های مربوط به آزمایشگاه استیک اسید
منابع
خرید و دانلود آنی فایل