پایان نامه رابطه عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود

پایان نامه رابطه عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود پایان نامه رابطه عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود

دسته : حسابداری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 423 KB

تعداد صفحات : 120

بازدیدها : 440

برچسبها : مدیریت سود تمرکز مالکیت عدم تقارن اطلاعاتی

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه گرایش حسابداری در مورد بررسی ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود

پایان نامه گرایش: حسابداری عنوان: بررسی ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود

عموماً این گونه تصور می شود که حضور سرمایه گذاران نهادی ممکن است به تغییر رفتار شرکت ها منجر شود. تأثیر سرمایه گذاران نهادی بر تصمیمات مدیریت در قبال تصمیمات مالی در تحقیقات پیشین اثبات شده است. هدف این پایان نامه بررسی ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. دوره زمانی مورد مطالعه طی سالهای 1383 تا 1388 است. با استفاده از نرم افزار ره آورد نوین دادها جمع آوری شده و به کمک نرم افزار EXCEL محاسبه گردیده اند. نرم افزار SPSS برای آزمون فرضیه ها بکار رفته و انجام سایر تجزیه و تحلیل ها با بکارگیری روش های آماری همچون آمار توصیفی، همبستگی (ضریب همبستگی،ضریب تعیین)، آنالیز رگرسیون و آزمون ضرائب آن، آنالیز همبستگی و آزمون ضرائب آن و آزمون برابری معناداری چند ضریب همبستگی صورت گرفته است. در مجموع 109 شرکت فعال بورسی به عنوان نمونه انتخابی در نظر گرفته شد. در فرضیه اول تحقیق، پیش بینی شده است که بین تمرکز مالکیت و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه معناداری وجود دارد. نتایج تحقیق نشان دهنده یک ارتباط مستقیم و معنی دار بین این متغیر با سطح عدم تقارن اطلاعاتی می باشد. به عبارت دیگر، با افزایش تمرکز مالکیت در طول دوره تحقیق، عدم تقارن اطلاعاتی در شرکتهای نمونه آماری افزایش یافته است. در فرضیه دوم تحقیق، پیش بینی شده است که بین مدیریت سود با عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج تحقیق فرضیه دوم را تائید می کند. با توجه به نتایج به دست آمده به سرمایه گذاران و تحلیل گران توصیه می شود جهت تصمیمات سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت، در کنار استفاده از ارقام ارائه شده از جانب شرکتها و بازار سرمایه، به عواملی همچون ترکیب مالکیت و سطح عدم تقارن اطلاعاتی شرکتها نیز توجه نمایند.

ترکیب سهامداران شرکت های مختلف، متفاوت است. بخشی ازمالکیت شرکتها در اختیار سهامداران جزء و اشخاص حقیقی قرار دارد، بخشی دیگر از سهام در اختیار مدیران و قسمتی هم در اختیار سهامداران عمده که به سهامداران نهادی معروفند، می باشد. سرمایه گذاران نهادی، سرمایه گذاران بزرگ نظیر بانکها، شرکتهای بیمه و شرکتهای سرمایه گذاری هستند. عموماً ا ین گونه تصور می شود که حضور سرمایه گذاران نهادی ممکن است به تغییر رفتار شرکت ها منجر شود. تأثیر سرمایه گذاران نهادی بر تصمیمات مدیریت در قبال تصمیمات مالی در تحقیقات پیشین اثبات شده است. ازآنجا که در کشورهای درحال توسعه نظیرایران،نقش سهامداران جزء در رونق اقتصاد چشمگیر می باشد، توجه به این گروه از سرمایه گذاران حائز اهمیت است ؛ تابتوان با تشویق این گروه به سرمایه گذاری بیشتر، از طریق جذب سرمایه ایشان به بهبود اوضاع اقتصادی جامعه کمک کرد. هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد.

اقلام تعهدی اختیاری

اقلام تعهدی قابل تفکیک به دو جزء اختیاری و غیر اختیاری است. اقلام تعهدی اختیاری قابل اعمال نظر توسط مدیریت هستند. بنابراین جزء اختیاری اقلام تعهدی بعنوان شاخصی در جهت کشف مدیریت سود در واحدهای اقتصادی استفاده می شود.

تمرکز مالکیت

این ساختار مالکیت به حالتی اطلاق می شود که بخش عمده ای از سهام شرکت در اختیار سهامدار خاصی باشد که باعث تمرکز مالکیت و به تبع آن تمرکز حاکمیت شرکتی می شود. در تحیقق حاضر این متغیر از طریق نسبت تعداد سهام بزرگترین سهامدار هر شرکت به کل سهام منتشره آن محاسبه شده است.

عدم تقارن اطلاعاتی

اگر در یک معامله بالقوه یک طرف اطلاعات بیشتری نسبت به طرف دیگر داشته باشد، عدم تقارن اطلاعات وجود دارد. در این تحقیق، عدم تقارن اطلاعاتی از طریق تفاوت بین قیمتهای پیشنهادی خرید و فروش در بازار سهام بدست می آید.

مدیریت سود

عبارت است از کم نمایی یا بیش نمایی سودخالص توسط واحد انتفاعی که از طریق انعطاف پذیری مجاز در بکارگیری اصول پذیرفته شده حسابداری و فرصتهایی دستکاری سود اعمال می شود. در این تحقیق، مدیریت سود از طریق مدل تعدیل شده جونز و تخمین اقلام تعهدی اختیاری محاسبه می شود.

ضریب بتا : ریسک بعنوان عامل تاثیرگذار در جریانهای نقدی یک سرمایه گذاری بدلیل وقوع حوادث مختلفی که باعث تغییر در این جریانها می شوند، تعریف می شود. در این تحقیق ریسک شرکت بعنوان یک متغیر کنترلی استفاده شده است و از طریق محاسبه ضریب بتای سهام شرکت که تغییرات بازده ها را در یک دوره اندازه گیری می نماید و شاخص ریسک سیستماتیک می باشد؛ محاسبه می شود.

نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری : این نسبت نشان دهنده فرصتهای رشد شرکت است. هرچه اندازه این نسبت بالاتر باشد، شرکت وجوه نقد بیشتری را برای انجام سرمایه گذاری در پروژه های با ارزش خالص مثبت در اختیار دارد. در این تحقیق از این نسبت بعنوان متغیر کنترلی استفاده شده است.

اهرم مالی : نسبت بدهیها به داراییها بعنوان معیاری برای تعیین ساختار سرمایه در شرکتها استفاده می شود. این معیار که به آن اهرم مالی گفته می شود، شاخصی برای ریسک مالی شرکت و توانایی پرداخت بدهیها نیز محسوب می شود.

اندازه شرکت: برای کنترل ویژگیهای متفاوت شرکتهای نمونه آماری در تحقیقات مالی، از یک متغیر کنترلی استفاده می شود. محققان معیارهای گوناگونی برای اندازه شرکتها در نظر گرفته اند. در این تحقیق جهت وارد نمودن اندازه شرکتهای در الگوی آزمون فرضیات از لگاریتم ارزش دفتری کل داراییها استفاده شده است.

عدم تقارن اطلاعات و کارایی بازار

عدم تقارن اطلاعات زمانی ایجاد می شود که سهامداران به اطلاعات محرمانه ای که مدیران شرکت در اختیار دارند، دسترسی نداشته باشند. وجود اطلاعات کافی در بازار و انعکاس بموقع و سریع اطلاعات بر روی قیمت اوراق بهادار ارتباط تنگاتنگی با کارایی بازار دارد. در بازار کارا، اطلاعاتی که در بازار پخش می شود به سرعت بر قیمت تاثیر می گذارد. در چنین بازاری، قیمت اوراق بهادار به ارزش ذاتی آن نزدیک است. به عبارت دیگر ویژگی مهم بازار کارا این است که قیمت تعیین شده در بازار، شاخص مناسبی از ارزش واقعی اوراق بهادار است. بازار کارا باید نسبت به اطلاعات جدید حساس باشد. اگر اطلاعات تازه ای به اطلاعات عموم می رسد، قیمت سهام عادی شرکت متناسب با جهت اطلاعات یاد شده تغییر خواهد کرد. اگر بازار نسبت به اطلاعات جدید بی تفاوت باشد و عکس العمل لازم را نشان ندهد، یعنی تحلیل کننده ای در بازار برای ارزیابی و بررسی اثر اطلاعات جدید برقیمت نباشد، طبعا آن بازار کارایی نخواهد داشت.

جیانگ و کیم بیان داشتند که در شرکت هایی که سهامداران آنها را نهادها و شرکت های دیگر تشکیل می دهند، اطلاعات داخلی با ارزش درباره چشم اندازهای تجاری آتی شرکت و همچنین استراتژی های تجاری آن، از طریق ارتباط مستقیم بین مدیران و شرکت های مالک عمده سهام به طور انحصاری در اختیار قرار می گیرد. این انتقال اطلاعات اغلب از طریق کانال هایی همانند اعضای مشترک هیات مدیره در اختیار شرکت های سهامدار قرار می گیرد و از این طریق اکثر شرکت های سرمایه گذار به این اطلاعات دسترسی پیدا می کنند. لذا رواج مالکیت شرکت ها توسط شرکت های دیگرمی تواند نقش اساسی در کاهش میزان عدم تقارن اطلاعات بین مدیران و سرمایه گذاران برون شرکتی و در نتیجه کارایی بازار سرمایه در مورد اطلاعات آنها داشته باشد.

فصل اول

کلیات تحقیق

مقدمه

تاریخچه مطالعاتی

تحقیقات انجام شده درخصوص تاثیرات ترکیب مالکیت برشرکتهای سهامی

تحقیقات مرتبط با عدم تقارن اطلاعاتی

تحقیقات مرتبط با مدیریت سود

بیان مسئله

چهار چوب نظری تحقیق

ضرورت انجام تحقیق

فرضیه های تحقیق

اهداف تحقیق

حدود مطالعاتی

قلمرو مکانی تحقیق

قلمرو زمانی تحقیق

قلمرو موضوعی تحقیق

تعریف واژه ها و اصطلاحات تحقیق:

فصل دوم

مروری بر ادبیات تحقیق

مقدمه

مبانی نظری تحقیق- بخش اول:

تئوری ساختار مالکیت

تعاریف حاکمیت شرکتی

سهامداران و حاکمیت شرکتی

ترکیب مالکیت و حاکمیت شرکتی

ترکیب مالکیت و سهامداران عمده

فرضیه نظارت کارآ

فرضیه همسویی استراتژیک

تأثیر سهامداران عمده مالی بر هزینه های نمایندگی

رابطه ساختار مالکیت با کارآیی بازار سرمایه

رابطه ترکیب مالکیت با نقدشوندگی بازار

نقش سهامداران نهادی در عدم تقارن اطلاعات

اهمیت حضور سهامداران عمده در حاکمیت شرکتی

سهامداران نهادی و عمده به عنوان ناظر

نقش سهامداران نهادی در نظارت بر شرکت و انتقال اطلاعات

تاثیر تمرکز مالکیت بر قیمت سهام

دلایل و انگیزه های انحصار سهام در شرکت های عضو بورس

سهامدارعمده در نظام حاکمیت شرکتی در بورس اوراق بهادار ایران

برابری در توزیع اطلاعات

عدم تقارن اطلاعات و کارایی بازار

عدم تقارن اطلاعات و فرضیه پیام دهی

پیامدهای عدم تقارن اطلاعاتی در بازار سرمایه

مدیریت سود

انگیزه های مدیران برای گزارشگری جهت دار

اندازه شرکت

مالیات بر درآمد

قراردادهای بدهی

انحراف در فعالیتهای عملیاتی

تغییرپذیری سود

روش های مدیریت سود

پیش بینی اجزای اختیاری اقلام تعهدی به کمک متغیرهای حسابداری

پیش بینی روابط بین اقلام تعهدی و جریانهای نقدی

فصل سوم

روش اجرای تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

جامعه مطالعاتی و نمونه آماری

مدل تحقیق و شیوه اندازه گیری متغیر ها:

شیوه اندازه گیری مدیریت سود(متغیر وابسته)

شیوه اندازه گیری عدم تقارن اطلاعاتی (متغیرمستقل)

روش های جمع اوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

تحلیل توصیفی داده ها

بررسی نرمالیته داده های تحقیق

همبستگی و تجزیه و تحلیل رگرسیون

رگرسیون خطی

تکنیک حداقل مربعات

روش آزمون معنی داری رگرسیون

ضریب تعیین

مفهوم واریانس و انحراف معیار

آزمون فرض آماری

فرض صفر و فرض مقابل

سطح معنی دار و خطاهای آماری

الگوی آزمون فرضیات

شیوه آزمون فرضیه اول

شیوه آزمون فرضیه دوم

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

شاخص های توصیفی متغیرها

روش آزمون فرضیه ها ی تحقیق

بررسی اعتبار مدل

نتایج آزمون فرضیه اول

نتایج آزمون فرضیه دوم

فصل پنجم

نتیجه گیری و پیشنهادات

مقدمه

خلاصه نتایج حاصل از پژوهش

تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از آزمون فرضیه اول

تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از آزمون فرضیه دوم

پیشنهادهای تحقیق

پیشنهادهای ارائه شده براساس نتایج فرضیه اول

پیشنهادهای ارائه شده براساس نتایج فرضیه دوم

محدودیت های تحقیق

منابع و ماخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید